ЗУСТРІЧ З СЕРГІЄМ ПРИТУЛОЮ

30.11 відбулась ініційована Асоціацією випускників НаУКМА зустріч могилянців з Сергієм Притулою. Мова йшла здебільшого про волонтерську діяльність Фонду Сергія Притули. Після короткої презентації, Сергій відповідав на питання аудиторії. 

В процесі розмови були виокремлені кілька ідей, зокрема про те, що зараз будь-яка конфронтація всередині суспільства може бути руйнівною для соціальних процесів та ініціатив в умовах війни. Думка, яку доніс нам Сергій, і яку він доводить своєю роботою, що в будь-якому випадку треба йти на співпрацю, залишаючи зворотній зв’язок, але жодної жорсткої критики, жодної конфронтації не варто допускати. В будь-якій ситуації ми виходимо на співпрацю і це дає нам конструктив для нас усіх. Ми маємо зовнішнього ворога, з яким варто боротися, а не шукати ворогів середині держави. У єдності наша сила, і завдяки цьому єднанню українці дають відсіч ворогу. 

Також була окреслена ідея щодо готовності до зміни форматів і адаптивності. Сергій зазначив, що вже зараз варто продумувати подальшу стратегію. Важливо, щоб заряд та інерція, яку ми отримаємо після перемоги, не були розтрачені намарно, тому слід вже зараз планувати, в яке русло направити діяльність після закінчення війни. Таким чином, не варто боятись змінювати формат діяльності, адже тільки змінюючись, можна досягти поставленої мети. Зокрема, цілком закономірно, що українські волонтери і Фонди після перемоги долучатимуться до процесу відбудови України. 

Також Сергій звернувся з проханням залучати компанії до фінансування адміністративної діяльності Фонду, в якому зараз в різних місцях і на різних позиціях працює близько 100 людей. Фонд не може витрачати на адміністративні витрати кошти, які йому задонатили на дрон, тепловізор чи модульний будинок, а кнопка “задонатити на адміністративні витрати фонду” на сайті не користується аж такою популярністю. Водночас команда Фонду прагне, щоб робота із закупівлі всього необхідного як для мілітарного, так і для гуманітарного напрямків була ефективніше. Сергій Притула запросив долучатися до підтримки роботи команди Фонду.