ЕКСКУРСІЯ ДО МУЗЕЮ КМА

29 квітня 2023 року Асоціація випускників НаУКМА зібрала випускників і співробітників університету на екскурсію до Музею НаУКМА.

Почалась екскурсія з першого студмістечка, де керівник музею НаУКМА Сидорчук Таїса Михайлівна розповіла нам про історію Академії від часів Братського монастиря і до наших днів.

Потім група прослідувала до приміщення Музею, де ознайомилась з унікальними експонатами, від 17 сторіччя і до наших днів. Наша зустріч випала на 29 квітня – 1918 року цього дня Павла Скоропадського було проголошено гетьманом України, і пані Таїса спеціально до цієї нагоди дала нам змогу ознайомитись з перепискою Скоропадського з Омеляном Пріцаком (українсько-американським науковцем, істориком, чий архів зберігається в сховищі Музею).

Також Таїса Михайлівна провела нас до підземелля Музею та до всевидячого ока, чим викликала неабияке захоплення всіх присутніх.

Асоціація випускників рекомендує відвідати Музей НаУКМА, а також від імені Музею просить долучатись до створення експозиції, передаючи до сховища Музею ваші, пов’язані з Академією, спогади.