ПЕРЕДАЧА ХРОМАТОГРАФА

Представниці Асоціації випускників: членкиня Правління Тетяна Грицишина(ФПрН,2012) та організаційна менеджерка Асоціації Ганна Стретович (ФПвН,2013) долучилися до передачі благодійної допомоги кафедрі хімії. 

Компанія «Cargill» за ініціативи випускника НаУКМА та активного члена Асоціації, Миколи Хоменка, фінансового директора компанії в Україні, передала іонний хроматограф для лабораторій Факультету природничих наук НаУКМА.

Від імені Академії, прилад приймав Президент НаУКМА Сергій Квіт.

Переданий для навчання іонний хроматограф Eco IC Package (Швейцарія) – прилад, який призначений для розділення та визначення іонів. Цей прилад дає змогу одночасно виявляти у водних об’єктах аніони, такі як хлориди, сульфати, нітрати, нітрити, арсенати, фториди та інші.

За словами Вікторії Коновалової (к.н., доцент), це дуже потрібний прилад в наших воєнних реаліях, адже за допомогою нього можна робити дослідження забруднення поверхневих та ґрунтових вод, а також розробити методи контролю, щоб запобігти поширенню цих забруднень і реалізувати гібридні мембранні технології очищення води.